Het project

Vries Zuid

Het plangebied Vries Zuid ligt achter het lint van de Asserstraat, ten zuiden van de woonwijk Diepsloot. Op initiatief van de Stichting Seniorenbouw Noord Nederland, worden hier door Vazet 10 levensloopbestendige patiowoningen ontwikkeld.

Hier kunt u wonen op een bijzondere plek midden in een groene, parkachtige omgeving.


Wonen op ’t veld

Wonen op ’t veld, betekent wonen op een bijzonder plek, in een groene parkachtige omgeving. Het ontwerp van Architectuurstudio SKA bestaat uit 2 hofjes met elk 5 woningen. Door de brede heesterzone rondom het woonhof, wordt deze 1 geheel met het omliggende groen.

Beide hofjes zijn bereikbaar vanaf de zuidzijde. De auto kunt u naast de deur parkeren. Zo hoeft u nooit ver te lopen met die zware boodschappentas. De fiets kunt u veilig neerzetten in de berging naast de woning.

Elke woning heeft een eigen patiotuin die lekker overzichtelijk en beheersbaar is. Hier kunt u in alle rust genieten van de zon met een goed boek. De verlaagde tuinmuren zorgen voor een ontspannen doorkijk vanuit de tuin naar de groene omgeving.

De woningen worden volledig gasloos en krijgen een compleet woonprogramma met slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is een 2e slaapkamer aanwezig, maar deze biedt ook voldoende ruimte om een 3e slaapkamer en eventueel een extra badkamer te realiseren.

Documentatie over het project zijn hier te downloaden